30 de juliol 2008
Es constitueix la Comissió Mixta de Cultura
El passat divendres 25 de juliol es va constituir la Comissió Mixta entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, les diputacions i la resta d’administracions locals catalanes, a través de les entitats municipalistes representatives (FMC i ACM), per tal de millorar la cooperació i coordinació de les seves polítiques culturals.

La Comissió Mixta es va constituir divendres tarda al Palau Marc, seu del Departament, en una reunió presidida pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. També hi van assistir els presidents de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i de la Federació de Municipis de Catalunya, Salvador Esteve i Manuel Bustos, respectivament. Han acompanyat el conseller el secretari general del Departament, Lluís Noguera, i el secretari de Cultura, Eduard Voltas, que seran el president i vicepresident, respectivament, de la nova comissió.

Un dels dos representans del PSC soc jo, en calitat de Tinent d’Alcalde d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet i Vicepresident de la Comissió de Cultura de la Federació de Municipis de Catalunya.

La Comissió Mixta té, entre d’altres, les següents funcions: intercanviar informació referent a les polítiques culturals, elaborar propostes de cooperació i les corresponents línies d’actuació, proposar criteris de coordinació i crear i impulsar grups de treball tècnics.

La comissió es reunirà de manera ordinària un cop al mes i amb caràcter extraordinari sempre que sigui convocada per iniciativa de la presidència o ho demani almenys la meitat dels seus membres. La seu de les reunions serà la del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, al Palau Marc de la Rambla de Santa Mónica a Barcelona.