07 de juliol 2008
JOVES LLICENCIATS EN BELLES ARTS EXPOSARAN A LA TECLA SALA

La Universitat de Barcelona i l'Ajuntament hem signat un nou acord de col.laboració, en aquest cas, per obrir el Centre Cultural Tecla Sala als joves estudiants de Belles Arts i per projectar les seves creacions artístiques.

El passat dijous 3 de juliol varem signar amb el rector en funcions de la Universitat de Barcelona (UB), Josep Samitier, un conveni marc de col•laboració entre la Universitat de Barcelona i el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala de L´Hospitalet. L´objectiu és afavorir i difondre el treball i l´obra de joves llicenciats en Belles Arts per la UB aprofitant el marc del Centre Cultural Tecla Sala i la seva projecció com una sala de referència de l´art contemporani nacional i internacional.


Segons l´acord, a partir del curs vinent es concretaran programes de col•laboració entre la facultat i el centre d´art, tant pel que fa a exposicions com a l´organització de tallers, seminaris i conferències relacionades amb la creació contemporània. La Facultat de Belles Arts seleccionarà els artistes i els projectes expositius que destaquin per la seva qualitat i innovació i els presentarà al CCM Tecla Sala per dotar-los de projecció pública i contribuir així a la formació completa de l´estudiant. De la seva banda, el CCM Tecla Sala facilitarà l´estada temporal d´estudiants de Belles Arts amb la voluntat de donar a conèixer els processos de producció d´un centre d´art a partir dels seus processos expositius. El CCM Tecla Sala forma part de les xarxes nacionals i internacionals de centres d´art contemporani i té com a principal finalitat la difusió de l´art contemporani. El rector en funcions de la UB, Josep Samitier, durant la signatura del conveni, va lloar la bona col•laboració i entesa que existeix entre l´Ajuntament de L´Hospitalet i la Universitat i va recordar altres projectes comuns que estan en marxa: el conveni de cooperació per finançar part de les activitats solidàries que la UB desenvolupa en l´Àsia Central o l´exposició dels treballs seleccionats per als Premis Guasch Coranty també a la Tecla, un dels guardons millor dotats econòmicament de l´Estat. Samitier també va recordar com un projecte de país on la UB està implicada el projecte BipoL´H, que suposarà el desenvolupament d´un parc empresarial i de ciències de la salut al voltant de la Granvia i dels hospitals de Bellvitge i Duran i Reynals. De la seva banda, el tinent d´alcalde d´Educació i Cultura, Mario Sanz, va incidir en la voluntat del Tecla Sala de promocionar els joves creadors i de constituir un marc de referència per a la projecció dels nous artistes.