La rehabilitació de La Casa de La Torrassa té com a objectiu convertir-la en un centre obert d'oci per a nens i joves. Prèviament a la intervenció, l'Ajuntament va realitzar un estudi històric i diferents excavacions arqueològiques preventives que van confirmar la presència d'un gran edifici medieval de planta rectangular construït en un moment no posterior al segle XII.
Els arqueòlegs han trobat sis espitlleres en un dels murs i un fossat de grans dimensions de la qual cosa es desprèn que es tractava d'una fortificació militar, que podria correspondre a l'antic castell o torre de Bellvís. Aquest castell està documentat des del segle X i més tard va ser anomenat La Torrassa i reconvertit en masia en l'època baix-medieval i moderna.
El castell de Bellvís estava situat sobre el talús que separa el Samontà de la Marina i dominava cap al sud la zona de Santa Eulàlia, el camí reial i el mar, i cap al nord el pas per les terres altes de l'Hospitalet.
L’Ajuntament també ha reconegut fa pocs dies la importància que històricament ha representat el pas del camí de Sant Jaume (Camino de Santiago) per L’Hospitalet, que era freqüentat des de l’Edat Mitjana per milers de pelegrins, i avui dia ho continuen fent.
La nostra història ens fa hereus d’una personalitat, una trajectòria i identitat pròpia que ens ha d’omplir d’orgull per encarar amb forces els reptes de futur de L’Hospitalet.