10 de novembre 2008
L'Hospitalet, rep la visita de l'alcalde de Montrouge (França)

El dia 6 de novembre, L’Hospitalet va rebre la visita institucional de l'Alcalde de Montrouge, Jean-Loup Metton. La visita tenia com motiu d'estrènyer els lligams culturals que aquesta ciutat de la regió Hauts-de-Seine, al sud de París, manté amb la ciutat de L’Hospitalet, i també per desig exprés de l'alcalde de Montrouge de conèixer a la nova alcaldessa de la nostra ciutat Núria Marín.

Les relacions d'aquesta ciutat francesa amb L’Hospitalet, provenen de l'estreta col·laboració cultural existent a partir de l'exposició «Saló de Joves Creadors d'Europa». Montrouge, s'ha forjat una sòlida reputació en el món de l'art contemporani amb aquest saló de la jove creació europea, una idea del seu alcalde, Jean-Loup Metton, que ha manifestat que "L'objectiu d'aquest esdeveniment cultural és posar en mans del públic un caleidoscopi de la creació pictòrica europea i revelar nous talents".

Des del seu llançament en l'any 2000, aquest saló obert a Europa ha convençut tant a professionals com al públic i en la seva setena edició, en el 2007, a més d'exposar-se en Montrouge, la mostra va ser itinerant presentant les seves obres en el Centre Cultural Tecla Sala de L Hospitalet, a més de fer-lo en altres cinc ciutats d'Àustria Lituània, Itàlia i Portugal. En aquesta mostra d'art contemporani van exposar les seves obres 86 joves artistes, procedents de 11 països europeus.
En la recepció institucional, en la qual a més de l'alcalde i l'alcaldessa de les ciutats de Montrouge i de L’Hospitalet, van estar presents el Sr. Andrea Ponsini, encarregat de relacions internacionals del Saló de Joves Creadors Europeus, tècnics de Cultura de l'Ajuntament, i jo mateix, es va mostrar al Sr.Jean-Loup Metton, la transformació urbanística de la nostra ciutat acompanyat de tècnics del ADU, i més tard en vam dirigir a l'Ajuntament on l'alcalde de Montrouge va signat el llibre d'honor de la ciutat i va mantenir una reunió amb nosaltres per parlar de futures col·laboracions.