20 de febrer 2009
Alcaldes i Alcadesses amb la LEC
Alcaldesses, alcaldes, regidores i regidors socialistes van presentar ahir al la seu del carrer Nicaragua un manifest en suport de la Llei d'Educació de Catalunya.
A l'acte al que van assistir més de 200 alcaldes i regidors del PSC, s´ha presentat un manifest en suport a la Llei d´Educació de Catalunya que actualment tramita el Parlament.
A l´acte han intervingut, el secretari de Política Municipal del PSC, Jordi Hereu, el president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos i l´alcaldessa de l´Hospitalet de Llobregat, Núria Marín i el Conseller de Educació Ernest Maragall. Tots quatre han ressaltat que l´educació i el municipalisme són una "prioritat". Per això, Hereu ha destacat la importància de l´educació com "un factor imprescindible de la cohesió social" i ha matisat que "amb la nova llei passarem a ser legalment corresponsables de l´educació dels ciutadans". De la seva banda, Marín s´ha referit a "la nova embranzida a les Oficines Municipals de l´Escolarització" que suposarà l´aplicació de la LEC. I, per últim, Bustos ha recordat com la Llei "dibuixa un model integrador i cohesionador" . El finalitzar els primers parlaments la companya Sonia Fernández, (a la foto)Secretaria d'Educació de la federació de L'Hospitalet i responsable d'organització de la sectorial d'educació del PSC, va presentar el Manifest que recolza la Llei d´Educació de Catalunya (LEC) perquè "estableix la proximitat com un eix bàsic de l´acció política i defineix un model educatiu sostingut en els principis d´igualtats d´oportunitats".
El secretari nacional del PSC i conseller d´Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, va clausurar l'acte ha afirmant que "assumir polítiques de transformació social només ho pot fer un Govern encapçalat pel PSC". "La LEC –ha afegit- és una reforma estructural, en profunditat, i essencial perquè defineix l´estratègia d´una tasca de projecció, de voler representar la majoria de la societat i els seus interessos".