03 de setembre 2009
L’Ha cultura té empenta

La cultura te cada vegada més empenta a L’Hospitalet, i així ho demostren les xifres d’usuaris del primer semestre de 2009 de les biblioteques, del Teatre Jo­ventut, l’Auditori Barradas, el Centre Cultural Tecla Sala, el Museu, l’Harmonia i del Centre Cultural la Bòbila de L’Hospitalet. En temps de dificultats econòmiques, el consum cultural creix, perquè la cultura es ja irrenunciable per a molts dels nostres ciutadans i ciutadanes.

Els públics de les biblioteques augmenten any rere any. Augmenten les visites i els préstecs de llibres. En finalitzar l’any s’hauran fet més d’un milió de visites i el número de carnets arribarà als 100.000. La xarxa de biblioteques de L’Hospitalet es de les més modernes de Catalunya i volem seguir ampliant-la. L’any vinent L’Hospitalet tindrà una nova biblioteca a la Plaça Europa.

També creixen els usuaris del teatre i la música. El primer semestre de 2009 han passat pel Teatre Joventut un total de 18.276 espectadors i s’espera que aquesta xifra s’elevi a 30.000 a finals de 2009. Els 62.481 espectadors del CC Barradas, el situen entre els espais de difusió musical més destacats del país.

La programació de tardor-hivern del Teatre Joventut i del CC Barradas ve carregada d’una àmplia oferta de música, teatre i dansa, per tal d’oferir propostes per a totes les edats i preferències i obrir els escenaris municipals als artistes de la ciutat. Gaudirem dels principals festivals i circuits musicals que se celebren al país com el Voll Damm Festival de Jazz, els Grans del Gòspel, el Circuit ContraBaix, Cultura en Gira, De Cajón! i el nou Festival “Acróbatas”. Continuarem apostant per les noves tendències i la formació musicals, a la Casa de Música de la Salamandra.

El Museu de L’Hospitalet continuarà la seva aposta per fidelitzar els públics, amb exposicions més atractives i visites guiades. Amb la nova Harmonia, hem recuperat un espai patrimonial per l’art, que estarà obert a les propostes ciutadanes.Us convido a tots i a totes a que gaudiu de L’Hospitalet, gaudint de la cultura.