15 de novembre 2010
Ambició per a L’H i per a Catalunya


A les properes eleccions al Parlament de Catalunya ens hi juguem el nostre futur. Hem d’escollir entre “Artur Mas de lo mismo” o José Montilla. El primer és un candidat de dretes, que va ser conseller en cap en l’època Pujol i que va ajudar a fer que Aznar fos president del Govern en dues ocasions; el mateix que a la gran nevada que va patir Catalunya fa deu anys estava a la discoteca en comptes de coordinar els serveis per als catalans afectats.

El que va subvencionar les escoles privades d’elit on van els rics amb convenis blindats que encara patim, o el mateix que no va baixar l’impost de successions perquè llavors deia que “no calia”. El mateix que va negociar amb el PP un sistema de
finançament insuficient per a Catalunya. El mateix que mai no va voler tenir un nou Estatut més ambiciós per Catalunya.

Per contra, José Montilla és el president de la Generalitat i candidat socialista que ha fet més en quatre anys que CiU en vint-i-tres. Catalunya té més autogovern i millor finançament que mai. Montilla ha possibilitat la millora de més de 100 barris d’arreu del país, ha ampliat més la xarxa de Metro, ha assegurat l’aigua potable per a l’àrea metropolitana, ha obert el Metro a la nit, ha inaugurat el Centre de Predicció Personalitzada del Càncer a Badalona, etcètera.

Fa pocs dies, l’alcaldessa, Núria Marín, i Montilla van presentar el projecte per a l’antiga caserna de la Remuta, on l’Ajuntament vol que la Generalitat construeixi habitatge públic. No tinc cap dubte que amb un president socialista això es podrà fer. Això és tenir ambició per a L’Hospitalet i per a Catalunya.